Vliegvissen

met Hans Bock

– Wie de film ‘A river runs through it’ heeft gezien met Brad Pitt uit 1992 herinnert zich de prachtige beelden over de vliegvissport van de uitgestrekte rivieren in Montana.

En nu kan ook jij kennis maken met deze rustgevende sport. Tijdens TheWeeknd zal op zaterdag om 14.00 uur een presentatie worden gegeven over vliegvissen door Hans Bock. Hans Bock is geen onbekende in de vliegvis wereld.

Voor het vliegvissen reisde hij naar onder andere: Montana, Wyoming, Utah, Idaho, British Columbia, Bahamas, Argentinië, Chilie, Nieuw Zeeland, Engeland, Oostenrijk, Slovenië, Tsjechië, Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen, IJsland en Groenland. En als freelance journalist heeft Hans meer dan 100 artikelen in diverse vliegvisbladen gepubliceerd.

Nadat Hans met succes de opleiding tot werpinstructeur had afgerond, is hij in 2013 onder de naam “Hooked-on-flyfishing” zijn eigen vliegvisschool begonnen. Zijn werk als wiskunde docent heeft hij sindsdien steeds verder afgebouwd en inmiddels houdt hij zich full time bezig met de vliegvisschool.

Bij HOFF kan je terecht voor cursussen en workshops in vliegbinden, het werpen met de vliegvishengel en vliegvissen. Daarnaast biedt Hans met Hooked-on-Flyfishing een vliegvis-gidsservice aan. Gedurende de zomermaanden is hij actief als hoofdgids voor SouthGreenlandFlyfishing in IJsland en Groenland.

Zijn ideaal is om vliegvissers, van beginners tot gevorderden, meer plezier aan hun hobby  te laten beleven. Het maakt niet uit of dat bereikt wordt door vliegvissers beter te leren werpen, door nieuwe vliegvistechnieken aan te leren of door vliegvissers mee te nemen op een vliegvisavontuur ergens in de ongerepte natuur.