De Verenigde Staten kiest in 2024 weer een president

– Hoe spelen de cultuuroorlogen hierin mee? Komt het nog goed met Amerika? Veel Amerikanen (en trouwens ook veel Nederlanders) zien wat zich in Amerika afspeelt met afgrijzen aan.

In de politiek gaat het om de vraag wie het meeste lawaai maakt en tegenstanders het ergste beledigt. Hoe moet dat verder? In de lezing vertelt hij over twee revoluties in de vs. Er is de rechtse revolutie van de Republikeinen en Donald Trump met hun vlucht naar het extremisme: tegen lhbti, tegen klimaat, en godsdienst gaat boven alles. De jonge generatie heeft een eigen revolutie: met meer tolerantie en minder godsdienst. Ze bouwen aan hun eigen nieuwe Amerika en zijn steeds belangrijker in het stemhokje.
In 2024 zal het er weer om spannen!

Charles Groenhuijsen is journalist, presentator en programmamaker. Charles begon zijn carrière als redacteur bij het ANP en de Volkskrant. In 1983 stapte hij over naar de NOS. Daar was hij aanvankelijk algemeen verslaggever. In 1986 vertrok hij naar de Verenigde Staten waar hij Amerika-correspondent werd voor het NOS Journaal.

In 1989 kwam hij terug en werkte als presentator en programmamaker voor NOS-Laat en NOVA. In 1996 werd hij opnieuw Amerika-correspondent voor het NOS Journaal, en ook voor NOVA, Vrij Nederland en Intermediair. Bij WNL presenteerde Charles om de week ‘WNL Op Zondag’, samen met Janneke Willemse. Ook is hij samen met Carry ten Napel, een van de vaste presentatie-duo’s bij de talkshow Op1.

Hij is onder andere auteur van het boek ‘De verdeelde Staten van Amerika – Land van de onbegrensde en ongewenste mogelijkheden‘(2024).

Charles Groenhuijsen spreekt op zaterdag 11 mei van 11.15 tot 12.15 uur
Aansluitend zal hij zijn nieuwe boek signeren