Diersoorten en ecosystemen in de oceanen beschermen

– Als organisatie van TheWeeknd hebben we Sea Shepherd uitgenodigd. Wellicht ken je deze organisatie van de spannende serie op Discovery Channel, vandaag de dag is de organisatie verder geprofessionaliseerd.

Sea Shepherd is in 1977 opgericht door Paul Watson. Inmiddels is Sea shepherd uitgegroeid tot een wereldwijde beweging met onafhankelijke entiteiten in meer dan twintig landen.

De missie van Sea Shepherd is om diersoorten en ecosystemen in de oceanen te beschermen en te behouden. Hun acties zijn erop gericht de afslachting van zeedieren en de vernietiging van hun leefomgeving te stoppen. Ze onderzoeken, registreren en documenteren illegale activiteiten op zee.

Ooit verdedigden Sea Shepherd walvissen tegen harpoenen op Antarctica, en dat tot gevolg heeft gehad dat er niet meer commercieel op walvissen gejaagd mag worden. Maar nu vernietigen krill-supertrawlers Antarctica en concurreren deze met walvissen, zeehonden en pinguïns om voedsel. Daarom gaat Sea Shepherd terug, om opnieuw voor dit kostbare zeeleven te vechten.

Tijdens TheWeeknd is Sea Shepherd aanwezig om te vertellen wat ze doen, hoe ze te werk gaan en wordt merchandise aangeboden.