Piano vakhandel

– Piano’s Maene is met 100 medewerkers in België en Nederland de grootste piano vakhandel van de Benelux. Piano’s Maene is al 3 generaties lang gefocust op 1 ding: piano’s. Naast de verkoop en verhuur van piano’s en vleugels zijn we ook pianobouwer. Zo bouwen we replica’s van historische instrumenten en bouwen we onze eigen moderne rechtsnarige Chris Maene Straight Strung concertvleugel. Daarnaast houden we ons bezig met stemmen, onderhoud, revisies en transport van piano’s en vleugels. Tijdens TheWeeknd zal dé ultieme en exclusieve zelfspelende vleugel van Steinway & Sons: Spirio worden gepresenteerd!

Steinway & Sons Spirio

Sinds jaar en dag is Steinway & Sons dé referentie voor concertpianisten over de hele wereld. De nieuwste innovatie van Steinway & Sons betreft Spirio. De Steinway Spirio is dé ultieme zelfspelende vleugel. Talrijke pianisten, waaronder Lang Lang, Yuja Wang en Billy Joel, hebben repertoire ingespeeld in de Spirio-studio’s in New York en Hamburg. Van overleden grootmeesters als Horowitz en Rubinstein zijn video-opnamen met ingenieuze en hypermoderne software geanalyseerd en omgezet naar Spirio-bestanden.

Niet alleen de kracht waarmee de pianist de toetsen aanslaat wordt gemeten maar ook de snelheid en zelfs de manier van loslaten. Subtiele trillers en krachtige fortissimo’s worden met een ongeëvenaarde nauwkeurigheid weergegeven. Naast alleen audiofragmenten kan ook op tv worden meegekeken naar de betreffende videobeelden die synchroon lopen met de vleugel, die via de iPad wordt aangestuurd.

Een voorproefje van deze ultieme zelfspelende vleugel krijgt u tijdens The Weeknd!