Jord Althuizen & The Bastard

Wie barbecue zegt, zegt Jord Althuizen. Hij is de ongekroonde BBQ-koning van Nederland. Wat Jord zo leuk vindt aan het barbecueën? “Het is een hele pure manier van koken. Als je kookt op gas of inductie, is de warmte altijd gelijk. Bij barbecueën ben je in de weer met vuur: het is een heel natuurkundig proces. En daarnaast vind ik het fantastisch om smaken toe te voegen aan gerechten. Om dat zware, vette vlees te combineren met fris en zuur.” Jord maakt zijn gerechten klaar op de bbq van The Bastard, die speciaal voor deze middag zijn bbq’s beschikbaar heeft gesteld.

En tijdens TheWeeknd geeft Jord een BBQ demonstratie. Zodat je thuis op je eigen barbecue nog lekkerder gerechten maakt. Jord geeft een demonstratie op zaterdag van 16.30 uur tot….. en is te vinden op het Copraplein

En uniek daarbij is dat Jord deze demonstratie geeft met vis-expert Bart van Olphen van het bedrijf Fish Tales. Kijk op Fish Tales en Bart van Olphen voor meer informatie over hem.

Ten slotte helpt oud profwielrenner Laurens ten Dam beide heren, Laurens is een vriend van Jord en al aanwezig op TheWeeknd voor een live Q&A met publiek op:

Zaterdag om 15.00 uur in de Stoomerij