Cley Whisky

- De Rotterdamse Cley Distillery maakt whisky op basis van de in de 17e-eeuw ontwikkelde Nederlandse stooktraditie. Daarbij gebruikt Cley uitsluitend biologische grondstoffen uit de regio. En dan is er distillateur Paul den Dulk die met zijn ruime ervaring in de wereld van smaken de producten een eigen karakter weet te geven.

De levensmiddelentechnoloog begint als vrijwilliger bij het Jenevermuseum in Schiedam, waar hij steeds meer over de kunst van het stoken opsteekt. Ook gaat Den Dulk in de leer in Hasselt, België. Daar neemt Geurt van Rennes van Syntra hem onder zijn vleugels. In 2015 zetten Den Dulk en zijn vrouw een grote stap richting het realiseren van hun droom. Het eerste distillaat voor de godendrank wordt in dat jaar gestookt en Cley Distillery is een feit.

De naam is overigens niet heel vreemd. De micro-distilleerderij ligt aan een weg die in een ver verleden nog van andere straatnaambordjes voorzien was. Waar nu aan weerszijden van het asfalt Overschiese Kleiweg te lezen is, stond in de 17e eeuw nog Cleywech op de wegwijzers.

Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat je het proeft in elke fles Cley Whisky En die kunt u ook proeven tijdens uw bezoek aan TheWeeknd. En Paul vertelt graag over zijn passie.

Op zaterdag van 19.00 – 19.30 leert u meer over Whisky tijdens een presentatie in de Stoomerij.