Tassenmerk van Nederlandse bodem

– Ted Louise is een tassenmerk van Nederlandse bodem. Eigenaresse Liz van der Putten vindt dat de leerindustrie moet veranderen, zodat deze minder belastend is voor het milieu en de mensen die ermee werken. Het merk werkt met een leersoort dat zo nieuw en innovatief is dat het de Green Product Award van 2022 heeft gewonnen genaamd: Zeology-Leather. De jury noemt het een revolutionair product en verklaart: “Zeology is een stap in de goede richting om het looien van het leer te verbeteren.” Met het gebruik van Zeology-Leather zet Ted Louise de eerste stap in het verkleinen van onze voetafdruk op aarde. Ted Louise is het eerste tassenmerk ter wereld dat uitsluitend met Zeology- Leather werkt.

Er wordt volop geëxperimenteerd in de leerindustrie met nieuwe leersoorten. Vegan leather, pineapple leather of vegetable tanned leather zijn namen die je vast ooit hebt gehoord. Dat er de laatste jaren zoveel nieuwe leersoorten bij zijn gekomen, laat zien dat de leerindustrie moet veranderen. Leer is van origine een duurzaam product, omdat het een bijproduct is van de vleesindustrie. Als we de leren huiden niet gebruiken, belanden ze op een stortplaats. Helaas zijn niet alle conventionele leer looimethoden mens- en milieuvriendelijk. Zeology-Leather is echt, natuurlijk leer dat gecertificeerd vrij is van schadelijke stoffen en bestaat uit circulaire chemie. Het leer kan daardoor teruggegeven worden aan de aarde.

“Door de juiste materialen te gebruiken en verbeteringen aan te brengen in het proces, zetten we enorme stappen in het minimaliseren van onze voetafdruk”, aldus oprichtster Liz van der Putten.